عناب و خواص آن
عناب هم میوه ای خوشمزه و هم دارویی گیاهی به شمار می رود. عناب، بومی مناطق گرمسیر است. كشت آن در شمال آفریقا ، جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج دارد.
عناب را خرمای چینی یا خرمای قرمز نیز می نامند، زیرا هم شیرین است و هم یک هسته مانند خرما دارد.
برگ های درخت عناب، كوچك، زیبا، شفاف، متناوب و دندانه دار است. گل های آن كوچك و به رنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه ی عناب به رنگ قرمز و به شكل تخم مرغ و دارای یك هسته است.
طعم عناب كمی شیرین است. این میوه قدرت ماهیچه ها و توان بدنی را افزایش می دهد.
عناب خشک، آرام بخش، ضد سرطان، ضد بیماری های تنفسی، بند آورنده خون و مقوی است. تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا کمک می کند. در درمان نامرتب بودن ضربان قلب، عرق شبانه وتعریق زیاد بدن استفاده می شود.
ریشه گیاه عناب در درمان سوء هاضمه مفید است.
تركیبات شیمیایی:
در برگ عناب ماده ای به نام "زی زی فین" وجود دارد.
از دیگر مواد تشکیل دهنده عناب می توان به ساپونین ها، فلاوونوئیدها، موسیلاژ(لعاب)، مواد قندی، ویتامین های A, B2 وC، املاح مانند کلسیم، فسفر و آهن اشاره نمود.
در عصاره چوب عناب، اسید زی زی فیك و اسید زی زی فوماتیك وجود دارد.
خواص داروئی:
* ضد آلرژی است.
* به افزایش وزن کمک می کند.
* عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم كننده سینه است.
* ملین است.
* ادارارآور است.
* آرام كننده اعصاب است.
* ضد سرفه است.
* خواب آور است و بی خوابی را برطرف می كند.
* جوشانده پوست درخت عناب، داروی ضد اسهال است.
* برای بیماران مبتلا به آسم مفید است.
* خستگی را برطرف می كند.
* ریشه عناب، رشد موی سر را زیاد می كند.
* برگ عناب، خاصیت تب بُر دارد.
* جوشانده عناب، گرفتگی صدا را برطرف می كند.
* موجب تقویت دستگاه گوارشی می شود.
* حافظه را تقویت می كند.
* كم اشتهایی را برطرف می كند.
* برای سلامت کلیه ها سودمند است.
* موجب تقویت کبد می شود.
مضرات:
عناب در اشخاص سرد مزاج، تولید گاز و نفخ می كند. این گونه اشخاص باید عناب را با مویز بخورند.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen